Ryžové burizony 70g
0.98 €
- Prírodný produkt, sú zdrojom vlákniny.
- Ľahko stráviteľná, chutná ryža, vhodná ako súčasť racionálnej a zdravej výživy.
- Originál od roku 1966.
- Expandovaný výrobok z ryže, neochutený.
- Nakúpte ešte za 89.00 € a získajte dopravu zdarma
Popis
Zloženie
Expandovaná výberová ryža triedená
Výživové hodnoty
V 100g výrobku | |
---|---|
Energia | 1550 kJ / 365 kcal |
Tuky | 1,1 g |
– z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 84,2 g |
– z toho cukry | < 0,2 g |
Vláknina | 3,0 g |
Bielkoviny | 7,5 g |
Soľ | 0,3 g |
Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)
Skladovanie a použitie
Recepty
Burizonové guľky.
Suroviny:
500g kryštálového cukru, 1 ks sladkého kondenzovaného mlieka Salko, 250g masla (Palmarín, Hélia), 160g Burizonov B.M. Kávoviny
Postup:
1. Cukor na miernom ohni skaramelizujeme, pridáme Salko, povaríme a odstavíme z ohňa.
2. Pridáme posekané maslo, burizony a premiešame.
3. Počkáme, kým masa začne tuhnúť a tvarujeme guľky, ktoré vkladáme do papierových košíčkov. Necháme v chladničke odležať do druhého dňa.
Príprava a použitie
Doporučené spôsoby použitia:
1. Na priamy konzum bez akejkoľvek prípravy.
2. Na rýchlu prípravu teplých pokrmov, napr. do praženice, vajec so salámou, na prípravu ryžového múčnika na spôsob nákypu.
3. Na prípravu kaše ako výdatných raňajok v kombinácii s jogurtom a mliekom, prípadne dochutené ovocím, medom, džemom, sirupom a pod.
4. Na sucho opražené (na panvici).
– ako závarku do polievok, pridávame tesne pred konzumáciou,
– ako prílohu k jogurtom, krémom, pudingom,…
Burizony nevarte, stačí len pridať a krátko ohriať alebo prepiecť. Neodporúčame pridávať väčšie množstvo mlieka alebo vody, pretože burizony by stratili svoj tvar, alebo by sa celkom rozpustili.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Skladovanie
Skladujte v suchu.
Ďalšie informácie
Výrobca | |
---|---|
Značka |