Ratanová ošatka na prípravu chleba oválna malá 750g
12.91 €
Návod na použitie:
Ratanové ošatky na kysnutie chlebového cesta
Pekárenské ošatky sú určené na domáce a profesionálne použitie.
Slúžia na kysnutie cesta, pred samotným pečením chlebíka. Ošatky sú vyrobené zo
100% prírodného materiálu „ratan“
Tento materiál má výborné podmienky na samotné kysnutie cesta pretože :
– modeluje dokonalý tvar bochníka
– udržuje požadovanú teplotu počas celého procesu kysnutia cesta
– absorbuje vlhkosť z povrchu cesta , ktorá nasledovne umožňuje kvalitné pečenie celého
chleba a jeho samotného povrchu
– zachovaná rovnaká teplota umožňuje prirodzený proces kysnutia cesta , ktorá je veľmi
dôležitá pri pečení chleba
– tvar prírodného materiálu ošatky dodáva chlebu typický prúžkovaný vzhľad gazdovského
chlebíka
– cesto sa na ošatku nelepí a má jednoduchú údržbu čistenia
Návod na použitie :
Pred použitím ošatku vysypať škrobom , alebo hladkou múkou .
Do takto pripravenej ošatky vložte cesto. V ošatke prebieha proces kysnutia. Počas
procesu kysnutia sa doporučuje samotný bochník prekryť ľahkým prehozom /ľanová
utierka, kuchynská utierka /.
Po celkovom procese kysnutia cesto vyklopiť z ošatky na plech a vložiť ho do vyhriatej
rúry .
Stupeň a doba pečenia je individuálna a závisí od danej receptúry .
POZOR !
Ošatky sa používajú len na kysnutie a formovanie chleba .
Ošatku nikdy nevkladáme do rozpálenej rúry a chlebové cesto v ošatke nikdy nepečieme.
Ošatka slúži výhradne na kysnutie cesta, nie ako nádoba, v ktorej sa cesto pečie.
Údržba a čistenie ošatiek :
Po použití ošatku vyčistiť kefou s pevnejšími štetinami od prebytočnej múky .
Doporučené sterilizovanie ošatky je po 4 – 12 týždni vložením do vyhriatej rúry pri teplote 120° C
na dobu 25.minút . Týmto procesom sa ošatka dostatočne ošetrí a bude pripravená na jej ďalšie
použitie.
- Nakúpte ešte za 89.00 € a získajte dopravu zdarma
Popis
Ratanová ošatka na prípravu chleba oválna
(bochník 1,5 kg, potreba 750 g múky).
Vnútorný horný rozmer : 29 x 14x 8 cm.