Žitnoostrovská bezlepková pekáreň bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb so semienkami 1kg
6.43 €
Špeciálna múčna zmes na pečenie vyrobená na Slovensku, ktorá poteší vegánov, celiatikov, osoby s HIT, no aj ľudí s laktózovou intoleranciou.
- Nakúpte ešte za 89.00 € a získajte dopravu zdarma
Popis
Zloženie: tapioková múka (maniok škrob), pšenová múka, múka zo skorocela indického, ľanová múka, ľanové semienká, sezamové semienka, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ.
- Bez lepku
- Bez droždia
- Bez pridaného cukru – veľmi nízky obsah prírodného cukru
- Bez vajec
- Bez mlieka a laktózy, kazeínu
- Vhodné na HIT diétu (individuálne sa môže líšiť)
- Bez pšeničného škrobu, kukuričnej a ryžovej múky
- Bez mlieka
- Bez vajec
- Žiadne GMO
- Žiadne hydrogenované tuky
- Žiadne konzervačné látky
Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku:
energetická hodnota: 1360kJ / 323kcal,
tuky: 8,06g – z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,75g,
sacharidy: 52,71g – z toho cukry: 4,73g
vlákniny: 16,74g,
bielkoviny: 8,2g,
soľ: 1,46g.
Návod na prípravu jedného chleba: Do 215ml vlažnej vody pridajte 20ml čerstvej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešajte. Pridajte 200g tejto múčnej zmesi a rukami alebo ručným mixérom dôkladne zmiešate. Z takto pripraveného cesta vyformujte bochníček, ktorý nechajte odpočívať 5 minút.
Následne cesto opäť prepracujte, aby v ňom neostal vzduch. Potom už iba bochník dajte na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežte a potrite roztaveným kokosovým tukom.
Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 70 minút. Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť. Nedávajte piecť do ohňovzdornej misy.
Naša Bezlepková múčna zmes na hnedý chlieb so semienkami je verná filozofii doterajších produktov. Čiže neobsahuje žiadne prísady, konzervanty ani farbivá.
Je vhodná na začlenenie do diéty osôb s potravinovou alergiou či intoleranciou. Výnimkou sú alergici na sezamové semienka.
Samozrejme aj táto múčna zmes má nízky obsah sacharidov a každá jedna jej zložka je bezlepková. Je vhodná do jedálnička osôb s potravinovými alergiami, vegetariánov či vegánov. Neobsahuje mlieko, vajcia, sóju, kukuricu, droždie, zemiaky, ryžu ani pridaný cukor. Jej hlavnou zložkou je tapioková múka – vyrobená z manioky – ktorá má mnoho priaznivých účinkov.
Má vysoký obsah vlákniny, znižuje pocit hladu, pomáha pri vylučovaní tuku z ľudského organizmu, znižuje krvný tlak. Ľudskému organizmu pridáva užitočnú energiu, stimuluje funkciu mozgu.
Priaznivo vplýva na nervovú sústavu, je účinná proti stresu a podporuje celkové zdravie človeka. Obsahuje proteín, vďaka tomu pomáha posilňovať svalstvo, aby bolo ohybnejšie a vyživuje tkanivá.
Obsahuje meď a horčík, preto zabraňuje vzniku osteoporózy. Znižuje riziko výskytu srdcovo – cievnych chorôb, infarktu či porážky.
Ďalšou zložkou múčnej zmesi je prosová múka, ktorá je liekom žalúdka. Očisťuje črevá, ochraňuje pokožku a nechty. Reguluje hladinu cukru v krvi, vitalizuje pľúca a dýchanie.
Múčna zmes obsahuje aj skorocel, znižuje cholesterol a hladinu cukru v krvi, pomáha pri liečbe zápchy a glukózovej intolerancie. Je schopná vsiaknuť veľké množstvo vody, preto zabezpečuje pocit sýtosti.
Je vedecky dokázané, že môže pomôct aj pri chudnutí.
Múčnu zmes sme obohatili aj o melivo z ľanových semienok, o ľanové a sezamové semienka. V prípade, ak si z nej doprajeme dostatočné množstvo, ľanové semienka sú schopné zabrániť usadzovaniu tukov na stenách ciev. Tým sa ochraňujú kapilárne cievy a cievy v mozgu a v obličkách.
Priaznivo pôsobia na ochorenia kĺbov, „naolejujú“ totiž chrupavky. Majú priaznivý vplyv aj na pečeň, pomáhajú totiž vylučovať toxíny z organizmu, ako aj na pleť.
Vďaka vysokému obsahu vlákniny ľanové semienka pomáhajú pri trávení a liečia zápchy. Pomáhajú ľudskému organizmu aj v tom, aby dokázal spaľovať väčšie množstvo tuku a premieňať ho na energiu. Čiže môžu byť prirodzenou pomocou pri nadváhe a obezite.
Sezamové semienka obsahujú značné množstvo vitamínov A, B1, B2 a E.
Sú veľmi bohaté na vápnik, ale sú významným zdrojom aj iných minerálnych látok, ako sú draslík, fosfor, horčík, železo. Vďaka svojmu obsahu lecitínu a sezamínu sa ich konzumácia odporúča aj pre osoby s vysokou hladinou cholesterolu v krvi. Pretože znižujú hladinu cholesterolu, chránia tým srdce a cievne steny.
Ich konzumáciou môžeme posilniť aj nervové tkanivá, srdcové svalstvo a premôcť únavu či nespavosť. Sezamové semienka výborne liečia aj ochorenia pečene či žlčníka. Ich pravidelnou konzumáciou sa môžeme ľahšie zbaviť menších žlčníkových kameňov. Okrem toho disponujú schopnosťou omladzovania, obnovujú bunky v tele a urýchľujú aj látkovú výmenu. Vďaka svojmu vysokému obsahu vápnika sa stávajú naše kosti silnejšími, naše zuby a vlasy zdravšími.
Múky zo semien a olejnaté semená sú cenné kvôli svojmu obsahu esenciálnych aminokyselín, vitamínov a minerálnych látok. Majú množstvo priaznivých účinkov.
Ich vysoký obsah vlákniny zaručuje aj pocit sýtosti po dlhšiu dobu pre teba.
Príprava bezlepkového chleba je veľmi jednoduchá. K 500ml vlažnej vody pridáme 50g čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešame. Pridáme 500g bezlepkovej múčnej zmesi na chlieb so semienkami a ručným mixérom dôkladne spracujeme.
Vypracované cesto rozdelíme na dve časti, vytvoríme dva bochníky, rukami dôkladne prepracujeme a necháme 5 minúť odležať. Po oddychu cesto vyformovaného chleba ešte raz rukami prepracujeme, aby v ňom nezostal vzduch. Uložíme na mriežke vystlaný papierom na pečenie. Vrch bochníkov hlboko narežeme, potrieme roztaveným kokosovým tukom.
Pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňoch 70 minút. Upečený chlieb necháme na mriežke úplne vychladnúť. Chlieb nedávame do ohňovzdornej misy.
Z tohto množstva vieme pripraviť dva 415 gramové bochníky.
Erik Márton s.r.o. , Lehnice 97, Lehnice 93037, Slovensko.
www.najtelo.com
Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia, starostlivo uzavreté.
Minimálna trvanlivosť do: viď na vrchnej časti obalu.
Hmotnosť: 1kg.
Ak si chcete upiect dokonalý bezlepkový chlieb , prijmite odo mňa zopár dobrých rád.
Mnohí z vás ste ma vyhľadali s problémom v súvislosti pečenia chleba, že sa Vám nedarí upiecť taký krásne vyformovaný chlieb s chutným vnútrom, ako je ten môj.
Musíte bezpodmienečne dodržať nasledovné:
– V prvom rade múčnu zmes a vo vode rozmiešanú citrónovú šťavu alebo jablčný ocot dôkladne spracujte. Nikdy nepoužívajte kyselinu citrónovú ani klasický ocot!!!
– Cesto vypracované pomocou ručného mixéra rozdelíme na dve časti. Z 500 g múčnej zmesi vyformujeme dva bochníky, ktoré ručne dôkladne prepracujeme ešte raz. Vrch bochníkov hlboko narežeme a potrieme kokosovým tukom.
– Chlieb je nutné zvrchu narezať preto, aby sa vzniknutý vzduch vďaka účinku citrónovej šťavy a sódy bikarbóny ľahko vyparil. Takto nebude chlieb zdeformovaný, nebude na ňom hrboľ.
– Pretože pečieme 2 menšie bochníky, ľahšie a dôkladnejšie sa prepečú. Nikdy nedávajme chlieb do formy na pečenie, aby chlieb nebol vlhký, lebo v tom prípade sa neprepečie dostatočne.
– Upečený chlieb nechajme na mriežke vychladnúť, zakrytý kuchynskou utierkou. Krájajme a podávajme len úplne vychladnutý chlieb.
Na obale je uvedené, že tento chlieb nie je vhodný na pečenie v pekárni na chlieb. Napísali sme to z dôvodu, že múčna zmes neobsahuje droždie, preto nie je nutné nechávať chlieb vykysnúť
Ale ak vynecháš program kysnutia, môžeš si upiecť chlieb aj v pekárni na chlieb.