Arrowroot BIO – koreňový škrob 400g
Maranta trstinová – zahusťovadlo – vhodné pre paleolitné stravovanie, pre diabetikov, pre celiatikov a pri redukčnej diéte!
Maranta je biely prášok bez chuti, získaný z koreňa rastliny Marantha arundinacea. Rastlina sa vyskytuje na západe Indie,Brazílii a Thajsku. Má podobný vzhľad a použitie ako kukuričný škrob.
Škrobová múčka získaná z koreňa maranty si pred zahusťovaním omáčok, polievok či dezertov vyžaduje približne sedem minútové tepelné spracovanie. Tento jemný prášok neobsahuje žiaden tuk a okrem toho, že výborne zahusťuje, omáčku či iný pokrm nenaruší žiadnou príchuťou, pretože je bez chuti. Zahusťuje i pri nízkej teplote a tým pádom je perfektná na prípravu omáčok a pudingov, ktoré sú citlivé na teplo .
Jej zahusťovacie schopnosti sú dvakrát silné ako zahusťovacie schopnosti pšeničnej múky. Navyše nezakaľuje jedlo ako múka a nenesie v sebe kriedovitú príchuť ako kukuričný škrob, a preto je vhodná i na zahusťovanie ovocných omáčok a štiav.
Zloženie: sušený koreň arrowrootu bio
Výživová hodnota na 100g:
Energia: 1495 kJ/ 357 kcal
Bielkoviny: 0,3g
Sacharidy: 88,15g
Tuky: 0,1g
Soľ: 2,0mg
Arrowroot múku odporúčame použiť na zahustenie omáčok, omáčok, zeleniny, polievok, pudingov, ako aj cestovín, koláčov a pudingov. Je tiež vynikajúci ako náhrada za pšeničnú múku a kukuričný škrob.
Čo je to Arrowroot a Arrowroot múka?
Kultivácia koreňov Arrowroot sa datuje pred 7 000 rokmi.
Pôvod jeho mena: Domorodí obyvatelia Karibiku si touto rastlinou liečili rany spôsobené šípmi.
Jemnozrnná múka sa vyrába z podzemnej hľuzy (malá, valcovitá, krémovo biela) rastliny šípky pestovanej v Karibiku a Južnej Amerike.
Koreňová múka Arrow je bez chuti, biela, prášková (práškový prášok) ingrediencia.
Na čo sa používa koreňová múka z Arrowrootu?
Arrowroot koreňová múka funguje podobne ako kukuričný škrob, je vynikajúca na zahustenie omáčok, omáčok, zeleniny, polievok a pudingov. (Dve čajové lyžičky šípovej múky sú rovnaké ako jedna lyžica kukuričného škrobu).
Arrowroot múka je tiež vynikajúca na nahradenie pšeničnej múky, takže z múky s Arrowroot je možné pripraviť veľmi chutné paleo chleby, pečivo, sušienky a vdolky. (cca 1 čajová lyžička šípkovej múky = 1 lyžica pšeničnej múky)
Prečo je lepšie variť s múkou z Arrowroot ako s tapiokovým škrobom?
Koreňová múka Arrowroot w toleruje kyslé zložky, ako je jablčný ocot, citrónová šťava, na rozdiel od tapiokového škrobu. Preto nie je tapiokový škrob vhodný na výrobu určitých ovocných omáčok, želé a omáčok.
Paleo chleby, pečivo a koláče vyrobené z múky z Arrowroot môžu byť zmrazené, zatiaľ čo tapiokový škrob môže byť zmrazený, čo po zmrazení zmení svoju štruktúru.
Aké sú hodnoty kalórií a sacharidov v jedle z Arrowroot ?
Priemerná výživová hodnota
100 g v produkte
Energie 1481 kJ (348 kcal)
Tuk: 0 g
– z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy: 86,9 g
Z toho cukry 0,1 g
Vláknina: 0 g
Bielkoviny: 0,2 g
Soľ: 0,07 g