Košík (0)
Zatvoriť
Paleolit sezamové cestoviny penne 250g
3.02 €
Zloženie: tapiokový škrob, sezamová múka lisovaná za studena, kuracie vajce z podstielkového chovu
Skladom
- Nakúpte ešte za 89.00 € a získajte dopravu zdarma
Zdielať :
Značka: Paleolit
Popis
Paleolit sezamové cestoviny penne 250g
Paleolitické sezamové suché cestoviny boli vytvorené pre tích, ktorí sa stravujú podla PALEO diéty, by si tiež mali dopriať potešenie z konzumácie cestovín a všetci, ktorí sa vyhýbajú konzumácii lepku a iných alergénov a / alebo dráždivých látok v čreve. Sezamové suché cestoviny Paleolit majú navyše nízky obsah uhľohydrátov (asi o 40% menej sacharidov ako konvenčné cestoviny!), A vzhľadom na vyšší obsah kyseliny fytovej sa absorbuje iba zlomok tohto malého množstva uhľohydrátov, pretože fytové kyseliny redukujú škrob cukor na škrobový cukor. Odporúča sa aj pre diabetikov a ľudí na diéte kvôli nízkej absorpcii uhľohydrátov.
Sezamové suché cestoviny Paleolith obsahujú nielen lepok, ale aj prolamíny, lektíny a saponíny. To všetko by zvýšilo črevnú priepustnosť, črevné zápaly. Saponíny môžu vyvŕtať malé otvory v črevnej stene, prolamíny môžu stimulovať črevnú stenu a tým spôsobiť zápal a lektíny môžu zmeniť štruktúru črevnej steny, čím sa stanú priepustnejšími a umožnia látkam vstúpiť do krvného obehu, ktoré môžu indukovať autoimunitné procesy. Kukurica, ryža, pohánka, quinoa, proso, pšenica, jačmeň, durum, ovos, amarant, šošovica, fazuľa, cícer a všetky obilniny a strukoviny obsahujú veľké množstvo takýchto prolamínov, lektínov a v mnohých prípadoch saponínov. Samotné zložky lepku patria do skupiny lektínov a prolamínov a majú na telo podobný účinok. Mnoho bezlepkových potravín je vyrobených z kukurice, ovsa a ďalších prísad obsahujúcich prolamín a lektín. Sezamové suché cestoviny Paleolith však tieto tiež neobsahujú a neobsahujú sacharidy!
O surovinách použitých na paleolitické suché sezamové cesto:
Sezamová múka lisovaná za studena:
S mletými semenami sú dva problémy. Jednou z nich je, že kvôli takmer 50%vysokému obsahu oleja ich nemožno pomlieť na jemnosť múky, a druhou je, že väčšinu ich vysokého obsahu oleja tvoria omega-6 mastné kyseliny, ktorých vyhýbanie sa je kľúčové pre dosiahnutie správny pomer omega-6 / omega-3 … Z tohto dôvodu je podstatná časť obsahu oleja odstránená zo sezamových semienok použitých na suché sezamové cesto Paleolith šetrným lisovaním za studena bez chemikálií. V takto získanej múke zo sezamových semien zostáva iba 20% pôvodného obsahu oleja. Takto pripravená sezamová múka má takmer dvojnásobný obsah minerálov, bielkovín a vlákniny v hladkých mletých semenách.
Tapiokový škrob bez alergénov:
Tapiokový škrob používaný v paleolitických sezamových suchých cestovinách neobsahuje žiadne stopy prolamínu, lektínu, saponínu (a samozrejme lepku) v porovnaní s inými škrobmi. Aj keď je obsah uhľohydrátov a GI samotného tapiokového škrobu (ako aj iných škrobov) vysoký, používa sa na cesto iba v malých množstvách, správne kombinovaný s obsahom kyseliny fytovej v sezamovej múke, čo znižuje absorpciu škrobu. bude nízka.
Hlboká podstielka kuracích vajec:
Sezamové suché cestoviny Paleolith sa vyrábajú výhradne z čerstvých vajec z hlbokého vrhu, nie z vaječnej šťavy alebo vaječného prášku. Pri výrobe každého cesta zamiešame ručne čerstvé vajíčka, aby sme zmiešali „múky“ s vajíčkami, pracujeme s nerozbitými vajíčkami, na výrobu každé vajíčko pochádza z našej vlastnej slepačej farmy. Pri výrobe sa nepoužíva žiadna pridaná voda. Na každý 1 kg „múčnej zmesi“ použitej na výrobu paleolitických sezamových suchých cestovín použijeme 15 vajec veľkosti M, čo znamená, že každá paleolitická sezamová suchá cestovina má takmer 15 vajec! Nešetríme!
Paleolitové sezamové suché cestoviny chutia a majú rovnakú textúru ako tradičné vaječné suché cestoviny vyrobené z pšeničnej múky, napriek tomu sú „paleo“. Jeho obsah uhľohydrátov je asi o 40% nižší ako v bežných cestovinách. Vzhľadom na vysoký obsah za studena lisovaných sezamových semienok, tzv obsah sezamu. A sezam je schopný zvýšiť hladiny gama-tokoferolu v telesných tkanivách, ktoré sú najefektívnejším členom rodiny vitamínu E. Znižuje tiež premenu omega-6 mastných kyselín na kyselinu arachidónovú (mastná kyselina, ktorá produkuje látky podobné zápalovým hormónom, vďaka čomu je vysoký príjem omega-6 taký škodlivý). Súčasne zvyšuje produkciu kyseliny dihommo-gama-linolenovej v našom tele, ktorá je prekurzorom zlúčenín podobných hormónom s dobrými protizápalovými vlastnosťami. Sesamín tiež podporuje spaľovanie tukov.
Zloženie: tapiokový škrob, sezamová múka lisovaná za studena, kuracie vajce uložené hlboko