Košík (0)
Zatvoriť
Paleolit cestoviny vretená z múky zo zelených banánov 250g
3.61 €
Zloženie: múka zo zeleného banánu, tapiokový škrob, sezamová múka lisovaná za studena, kuracie vajíčko
Skladom
- Nakúpte ešte za 89.00 € a získajte dopravu zdarma
Zdielať :
Značka: Paleolit
Popis
Zloženie: múka zo zeleného banánu, tapiokový škrob, sezamová múka lisovaná za studena, kuracie vajíčko
Sušené cestoviny zo zelenej banánovej múky Paleolith boli vytvorené tak, aby si tí, ktorí jedia paleolitické jedlá, mohli vychutnať aj cestoviny, a všetci tí, ktorí sa vyhýbajú konzumácii lepku a iných alergénov a / alebo dráždivých čriev. Sušené cestoviny zo zelenej banánovej múky Paleolit majú navyše nízky obsah uhľohydrátov (asi o 40% menej sacharidov ako konvenčné cestoviny!), A vzhľadom na vyšší obsah kyseliny fytovej sa absorbuje iba zlomok tohto malého množstva uhľohydrátov, pretože fytové kyseliny redukujú škrob cukor. Odporúča sa aj pre diabetikov a ľudí na diéte kvôli nízkej absorpcii uhľohydrátov.
Suché cestoviny z paleolitovej zelenej banánovej múky obsahujú nielen lepok, ale aj prolamíny, lektíny a saponíny. To všetko by zvýšilo črevnú priepustnosť, črevné zápaly. Saponíny môžu vyvŕtať malé otvory v črevnej stene, prolamíny môžu stimulovať črevnú stenu a tým spôsobiť zápal a lektíny môžu zmeniť štruktúru črevnej steny, čím sa stanú priepustnejšími a umožnia látkam vstúpiť do krvného obehu, ktoré môžu indukovať autoimunitné procesy. Kukurica, ryža, pohánka, quinoa, proso, pšenica, jačmeň, durum, ovos, amarant, šošovica, fazuľa, cícer a všetky obilniny a strukoviny obsahujú veľké množstvo takýchto prolamínov, lektínov a v mnohých prípadoch saponínov. Samotné zložky lepku patria do skupiny lektínov a prolamínov a majú na telo podobný účinok. Mnoho bezlepkových potravín je vyrobených z kukurice, ovsa a ďalších prísad obsahujúcich prolamín a lektín. Suché cestoviny zo zeleného banánu Paleolit sú však tiež bez týchto a nízkosacharidových!
O surovinách použitých na paleolitové suché cesto z banánovej múky:
Múka zo zelených banánov:
Jeho hlavnou črtou je obsah rezistentného škrobu (RS), ktorého absorpcia v tele a jeho vplyv na metabolizmus sa líšia od ostatných typov škrobu. Mnoho bankových výskumov sa zameriava na zelenú banánovú múku obsahujúcu odolné škroby. Vzhľadom na svoju povahu je to bezlepková múka a okrem vlastného použitia sa dá dobre miešať aj s inými semennými múkami, múkami koreňových a hľuzových rastlín. Bezlepkový múkový zdroj je celiakia, citlivý na lepok a môžu ho konzumovať ľudia s rôznymi potravinovými intoleranciami. Môže byť dobre integrovaný do rôznych diét, napríklad diabetickej diéty, stredomorskej diéty, diét podľa krvných skupín, Atkinsovej diéty, zónovej diéty, diéty citlivej na laktózu alebo paleolitickej diéty.
Tapiokový škrob bez alergénov:
Tapiokový škrob použitý v suchom ceste zo zelenej banánovej múky Paleolit neobsahuje žiadne stopy prolamínu, lektínu, saponínu (a samozrejme lepku) v porovnaní s inými škrobmi. Aj keď je obsah uhľohydrátov a GI samotného tapiokového škrobu (ako aj iných škrobov) vysoký, používa sa na cesto iba v malých množstvách, správne kombinovaný s obsahom kyseliny fytovej v sezamovej múke, čo znižuje absorpciu škrobu. bude nízka.
Hlboká podstielka kuracích vajec:
Suché cestoviny z paleolitovej zelenej banánovej múky sa vyrábajú výhradne z čerstvého odpadu z čerstvých vajec, nie z vaječnej šťavy alebo vaječného prášku. Pri výrobe každého cesta zamiešame ručne čerstvé vajíčka, aby sme zmiešali „múky“ s vajíčkami, pracujeme s nerozbitými vajíčkami, na výrobu každé vajíčko pochádza z našej vlastnej slepačej farmy. Pri výrobe sa nepoužíva žiadna pridaná voda. Na každý 1 kg „múčnej zmesi“ použitej na výrobu suchých cestovín z paleolitovej zelenej banánovej múky použijeme 15 M vajec, tj. Každá suchá cestovina z paleolitovej zelenej banánovej múky má takmer 15 vajec! Nešetríme!
Sezamová múka lisovaná za studena:
S mletými semenami sú dva problémy. Jednou z nich je, že kvôli takmer 50%vysokému obsahu oleja ich nemožno pomlieť na jemnosť múky, a druhou je, že väčšinu ich vysokého obsahu oleja tvoria omega-6 mastné kyseliny, ktorých vyhýbanie sa je kľúčové pre dosiahnutie správny pomer omega-6 / omega-3 … Z tohto dôvodu sa značná časť obsahu oleja odstráni zo sezamových semien použitých v suchom cestíčku zo zelenej banánovej múky Paleolit jemným lisovaním za studena bez chemikálií. V takto získanej múke zo sezamových semien zostáva iba 20% pôvodného obsahu oleja. Takto pripravená sezamová múka má takmer dvojnásobný obsah minerálov, bielkovín a vlákniny v hladkých mletých semenách.
Suché cestoviny z paleolitovej zelenej banánovej múky chutia a majú rovnakú textúru ako tradičné vaječné suché cestoviny vyrobené z pšeničnej múky, napriek tomu „paleo“. Jeho obsah uhľohydrátov je asi o 40% nižší ako v bežných cestovinách. Vzhľadom na vysoký obsah za studena lisovaných sezamových semienok, tzv obsah sezamu. A sezam je schopný zvýšiť hladiny gama-tokoferolu v telesných tkanivách, ktoré sú najefektívnejším členom rodiny vitamínu E. Znižuje tiež premenu omega-6 mastných kyselín na kyselinu arachidónovú (druh mastnej kyseliny)