O nás

2021 –  vznik e-shopu Martons.sk

Skoro osem rokov som pracoval ako inžinier v jednej automobilovej firme. V danom roku sme dostali hromadné výpovede z práce, keďže našu fabriku presťahovali do zahraničia kvôli lacnejšej pracovnej sile. Našťastie sa mi otvoril priestor na veci, ktoré som už dlhší čas mal v hlave – vlastný e-shop. S niekoľkoročnými skúsenosťami v oblasti e-shopov som založil môj, hádam už siedmy, e-shop: martoine.sk. Necelý rok na to sme ho premenovali na MARTONS.sk, pretože názov pôsobil príliš francúzsky a zákazníci ho nevedeli správne vysloviť. Covidové obdobie nám na začiatok pri predaji určite pomohlo, ale museli sme byť rýchli v dodávkach objednávok. Pamätám si, ako sme ešte z bytu v Galante na prízemí hovorili kuriérovi z Packetty, aby kľudne vypol motor, a on sa opýtal: „To tam máte 300 balíkov?“ Na logu Martons je znázornená bohyňa Héra, ktorá ochraňovala rodinu, rodiace ženy a deti. Vybrali sme ju, pretože o domácnosť a deti sa najviac starajú ženy a mamičky, za ktoré musíme byť vďační.

2022 –   Vlastné produkty Martons  

Začali sme s vývojom vlastných produktov, ako sú detské silikónové misky a bambusové tanieriky, v spolupráci s mamičkami a zlepšovaním našich produktov na základe ich spätnej väzby. Naše produkty odpovedajú na požiadavky zákazníkov po lacnejších, ale zároveň kvalitných a bezpečných produktoch pre deti. Preto sme vytvorili vlastnú značku Martons, ktorá čerpá z vašich nápadov, odporúčaní a potrieb vo všetkých kategóriách detských potrieb a drogérie. Všetky naše produkty Martons sú certifikované a bezpečné pre vaše detičky. Tanieriky a misky Martons sú vybavené protišmykovými prísavkami, ktoré zabraňujú prevráteniu a rozliatiu jedla. Sú bez BPA, PVC, ftalátov a iných škodlivín

2023 –  Veľkoobchod a B2B

Začali sme veľkoobchodné spolupráce s internetovými obchodmi a rozbehli predaj našich vlastných produktov vo vybraných kamenných predajniach na Slovensku, ako aj na nemeckom Amazone. Tiež sme nadviazali spolupráce s influencermi a mamičkami.

pestrec TITLE

2024 Už čoskoro sem dáme informácie

Ing. Zoltán Márton

Zakladateľ martons.sk

 

…ešte dávnejšie predtým… viac ako by ste čakali v tejto sekcii, keď radi čítate príbehy 😊

Rok 2010 –  Online svet. Začalo to asi celé prvým e-shopom: bytovedekoracie.sk v ére, keď vás Google aj bez reklamy pomerne ľahko našiel, a nemuseli ste platiť za PPC reklamy, aj tak ste mali objednávky, bez reklamácií, s vysokou dopravou a dodacou dobou 7/14 dní. Počas štúdia na Strojníckej fakulte STU v Bratislave som na pravidelnej linke SAD autobusu a električiek vláčil so sebou drevené sošky žiráf a iných predmetov zákazníkom aj na osobné odbery do Bratislavy. Aj takto ďakujem pani bufetárke za úložný priestor na „zolové srandy,“ čo mi niekedy poskytla, kým som mal cviká a prednášky.

dsfdf

Rok 2012  – Samé FX-ká na vysokej. Prepadával som z predmetov, preto som sa rozhodol predať e-shop. Nerád, ale musel som sa odbremeniť. Medzitým som skúšal rôzne dropshippingové e-shopy (gadgets), ktoré som zatvoril. Vyskúšal som aj katalógy firiem katalogfiriem.eu, zľavový portál zlavobook.sk a se* shop devilshop.sk… niektoré ešte fungujú 🙂

Rok 2014  – Rôzne typy e-shopov. Skúšal som rôzne typy e-shopov popri vysokej škole. Pomáhal som bratovi pri rozbehu najtelo.com, čo zahŕňalo prvé etikety, B2B spolupráce, odbery, balenia a podobne. Taktiež som spúšťal ďalšie dropshippingové e-shopy.

Rok 2015 do 2017 Startup s výzvami. Keďže nerád sa nudím, s kamarátmi sme pri pive vyselektovali z môjho zoznamu s 200 nápadmi ten, ktorý by mohol mať medzinárodný vplyv. Tak sa zrodil po roku ChallengesX, webová aplikácia s výzvami. Od backendu až po frontendovú časť a webovú reklamu sme všetko robili inhouse. Na začiatok sa prihlásilo na MVP a reklamy vyše 900 odberateľov na e-mail. Museli sme tvoriť obsah, takže sme skákali z lietadla, zalepili moju starú Fábiu papierikmi, natierali sa čokoládou a podobne. Navštívili sme rôzne STARTUP konferencie, avšak investor v early stage fáze nechcel investovať a ďalej som už nevedel financovať sám. Bolo tam investovaných tisíce hodín práce aj peňazí. Aj takto ďakujem chalanom, boli ste a ste skvelí.

Rok 2018 do 2021  – práca v korporáte. Vo voľnom čase som pracoval s grafikou v Adobe Illustratore a pomáhal s produktami Najtelo.