Podľa výskumov sú Omega-3 mastné kyseliny získané z rybieho oleja najviac predávanými a obľúbenými doplnkami stravy na celom svete. Dôležité sú najmä ich vlastnosti a to všestranné terapeutické využitie ako aj schopnosť posilňovať obranyschopnosť organizmu pred vonkajšími nepriaznivými vplyvmi. Výskumy, ktoré porovnávali klasický rybí a krillový olej potvrdili, že krillový olej pozitívnymi účinkami výrazne predbehol rybí, preto ho v budúcnosti začne pravdepodobne postupne nahrádzať. Krillový olej má všestranné vlastnosti, ktoré sa môžu využívať pri rôznorodých terapiách.
Antioxidanty sa spolu s Omega-3 mastnými kyselinami dostanú do bunkovej membrány každej novej bunky a chránia ju tak pred útokmi voľných radikálov, ktoré spôsobujú predčasnú bunkovú smrť. Vďaka antioxidačnému účinku Krillového oleja rastie obranyschopnosť a stabilita bunkovej membrány, ktorá hrá dôležitú úlohu nie len pri ochrane pred agresívnymi útokmi voľných radikálov (slnečné žiarenie, fajčenie, stres, lieky, chronické choroby, ktoré sú sprevádzané zvýšeným vznikom voľných radikálov), ale aj pri prevencii proti rakovine, pri spomalení priebehu starnutia, pri ochrane ciev, atď.
Pečeň ju nemusí spracovať, pretože sa vstrebáva priamo z čriev. Tým „šetríme prácu“ jednému z najdôležitejších orgánov. Navyše môže pozitívne pôsobiť aj na krásu.
Podporuje činnosť srdca a cievnej sústavy, zabraňuje vzniku krvných zrazenín a zápalu ciev, predchádza vzniku opakovaného infarktu, normalizuje srdcový rytmus. A okrem tohto má ešte tisícky pozitívnych účinkov
Krillový olej je ľahšie požívateľný ako rybí olej. V ideálnom prípade by sme mali kapsule prijímať počas raňajok, ale oproti rybiemu oleju ich môžeme brať hocikedy počas dňa. Nemusíme mať obavy z nepríjemných vedľajších účinkov ako napríklad reflux.