Collango kolagén Extra zmes modrá malina 348g
21.68 €
SK/CZ Výživový doplnok/Doplněk stravy
Collango Kolagén EXTRA zmes pour homme 346g
Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku / Průměrná výživová hodnota ve 100g výrobku:
Jedna dávka: 11,6g (jedna odmerka)
11,6 g | NRV %* | 100 g | |
Energetická hodnota | 21kcal/88kJ | 1% | 178kcal/745kJ |
Tuky | 0 g | 0% | 0 g |
-z toho nasýtené/nasýcené mastné kyseliny | 0g | 0% | 0 g |
Sacharidy | 0,2 g | 0% | 1,6 g |
Z toho cukry | 0 g | 0% | 0 g |
Sodík | 61,5 mg | 2,5% | 1136mg |
Bielkoviny/ Bílkoviny | 5 g | 10% | 43 g |
Hydrolyzovaný kolagén typu I | 5000 mg | 43 g | |
Metylsulfonylmetán / Methylsulfonylmethane | 2000mg | 17240 mg | |
D-Glukozamín HCl (vegánsky)/ D-glukosamin HCl (veganský) | 1500 mg | 12930 mg | |
Chondroitín sulfát Na/ Chondroitin sulfát Na | 400mg | 3450 mg | |
Kyselina L-askorbová (C vitamin) | 1000mg | 1250% | 8620 mg |
Hydrolyzovaný kolagén typu II Peptan®/ Hydrolyzovaný kolagen typu II Peptan®
Hydrolyzovaný kolagén / Hydrolyzovaný kolagen 55-70% Glykozaminoglykány / Glykosaminoglykány 12-25% Chondroitín / Chondroitin / 12% Kyselina hyalurónová / Kyselina hyaluronová / 1-2% |
300 mg | 2586 mg | |
Natívny kurací kolagénový matrix typu II/ Nativní kurací kolagénový matrix typu II / | 40 mg | 344,8 mg | |
*NRV %: Reference intake of an average adult / Odporúčená denná referenčná dávka pre priemerného dospolého človeka / Doporučená denní referenční dávka pro průměrného dospolého člověka |
- Nakúpte ešte za 89.00 € a získajte dopravu zdarma
Popis
SK: Zloženie: Hydrolyzovaný kolagén typu I (hovädzí), metylsulfonylmetán (MSM), D-glukozamín HCl (vegánsky), chondroitínsulfát sodný, kyselina L-askorbová, hydrolyzovaný peptid typu II kolagén (hovädzí), kyselina jablčná, aróma, sladidlo: sukralóza, stévia (steviol glykozidy), chlorid sodný, natívny kurací kolagén typu II Matrix, farba: Brilliant Blue FCF (príchuť modrej maliny) alebo červená repa (príchuť višne).
CZ Složení: Hydrolyzovaný kolagen typu I (hovězí), metylsulfonylmetan (MSM), D-glukosamin HCl (veganský), chondroitinsulfát sodný, kyselina L-askorbová, hydrolyzovaný peptid typu II kolagen (hovězí), kyselina jablečná, aroma, sladidlo: sukralóza, stévie (steviol glykosidy), chlorid sodný, nativní kuřecí kolagen typu II Matrix, barva: Brilliant Blue FCF (příchuť modré maliny) nebo červená řepa (příchuť višně).
SK -Odporúčaná denná dávka: Denne premiešajte 1 dávku (11,6 g, 1 odmernú lyžicu) prášku s 250 ml vody.
Informácie pre alergikov: Vyrobené v závode na spracovanie mlieka, vajec, lepku, sóje, arašidov, orechov a zeleru!
Upozornenie: Neprekračujte odporúčanú dennú dávku!
Výživový doplnok nenahrádza pestrú vyváženú, rozmanitú stravu a zdravý životný štýl. Výrobok
je potrebné uchovávať mimo dosahu detí. Uskladňujte mimo dosahu malých detí. Nevhodný pre
deti, tehotné a dojčiace ženy. Uchovávajte dobre uzatvorené na chladnom, suchom mieste. Pri
zdravotných problémoch sa pred užitím poraďte so svojim lekárom!
Krajina pôvodu: Maďarsko
Minimálna trvanlivosť do: viď na balení!
CZ -Doporučená denní dávka: Smíchejte 1 dávku (11,6 g, 1 odměrku) prášku s 250 ml vody denně.
Informace o alergenech: Vyrobeno v mléce, vejcích, lepku, sóji, arašídech, ořechech a celeru!
Varování: Doplňky stravy by neměly být používány jako náhrada pestré stravy! Uchovávejte mimo dosah dětí. NEPŘEKRAČUJTE DOPORUČENÉ DENNÍ DÁVKOVÁNÍ!
Distribútor/Distributor : Erik Márton s.r.o., Lehnice 97,Lehnice 93037 www.najtelo.com
Collango Collagen Pour Homme
Collango Collagen Pour Homme je produkt na ochranu a regeneráciu kĺbov zostavený pre tvrdých športovcov a ľudí trpiacich chronickými poruchami kĺbov. Nielen pre mužov! 😊
Meno je povinné, môžete byť zvyknutý na slovo Collango, čo znamená:
- s kvalitnými surovinami
- s ľahkým a rýchlym rozpustením
- s príjemnou vôňou a chuťou
- s ľahkým dávkovaním vďaka dávkovacej lyžičke v balení
- dostupné výskumné údaje o konkrétnej surovine, a nie o kolagéne a ďalších zložkách všeobecne.
Pre náš výrobok sme vybrali dve suroviny jedinečné pre Maďarsko. Francúzska spoločnosť Rousselot dodáva Peptan IIm (https://www.rousselot.com/health/brands/peptan-iim) a španielska spoločnosť Bioiberica a b-2Cool® (https://www.bioiberica.com/ sk / výrobky / zdravie ľudí / zdravotná starostlivosť / značkové prísady / b-2cool).
Vlastnosti Collango Collagen Pour Homme v 1 porcii:
- 5 000 mg typu I, 100% hydrolyzovaný hovädzí kolagén
- 2 000 mg MSM
- 1 500 mg glukózamínsulfátu (vegánsky)
- 1 000 mg vitamínu C vo forme kyseliny L-sorbovej
- 400 mg chondroitín sulfátu
- 300 mg hydrolyzovaného hovädzieho kolagénu typu 2 Peptan IIm
- 40mg b-2cool natívnej kuracej kolagénovej matrice typu 2
- Dve vynikajúce príchute (čerešne a maliny)
- Ľahko a zreteľne sa rozpúšťa vo vode
- 348 g / vrecko – 30 porcií
Výhody Collango Collagen Pour Homme:
- Rozpúšťa sa ľahko a rýchlo, čistú vodu len v studenej vode
- V dvoch vynikajúcich príchutiach, ak máte radi kyslastejšiu alebo sladšiu chuť, stále si nájdete svoju obľúbenú
- Odolný voči teplotným výkyvom
- Dostupné výsledky výskumu pre peptidy IIm a B2Cool použité ako východisková surovina
- Obsahuje iba a výlučne prísady z hovädzieho a kuracieho mäsa (bez alergickej reakcie na vápenné škrupiny a nábožensky vhodné).
- Vždy čerstvé
- Ľahko sa dávkuje vďaka dávkovacej lyžičke, ktorá je súčasťou balenia
11,6 g | NRV %* | 100 g | |
Energetická hodnota | 21kcal/88kJ | 1% | 178kcal/745kJ |
Tuky | 0 g | 0% | 0 g |
-z toho nasýtené/nasýcené mastné kyseliny | 0g | 0% | 0 g |
Sacharidy | 0,2 g | 0% | 1,6 g |
Z toho cukry | 0 g | 0% | 0 g |
Sodík | 61,5 mg | 2,5% | 1136mg |
Bielkoviny/ Bílkoviny | 5 g | 10% | 43 g |
Hydrolyzovaný kolagén typu I | 5000 mg | 43 g | |
Metylsulfonylmetán / Methylsulfonylmethane | 2000mg | 17240 mg | |
D-Glukozamín HCl (vegánsky)/ D-glukosamin HCl (veganský) | 1500 mg | 12930 mg | |
Chondroitín sulfát Na/ Chondroitin sulfát Na | 400mg | 3450 mg | |
Kyselina L-askorbová (C vitamin) | 1000mg | 1250% | 8620 mg |
Hydrolyzovaný kolagén typu II Peptan®/ Hydrolyzovaný kolagen typu II Peptan®
Hydrolyzovaný kolagén / Hydrolyzovaný kolagen 55-70% Glykozaminoglykány / Glykosaminoglykány 12-25% Chondroitín / Chondroitin / 12% Kyselina hyalurónová / Kyselina hyaluronová / 1-2% |
300 mg | 2586 mg | |
Natívny kurací kolagénový matrix typu II/ Nativní kurací kolagénový matrix typu II / | 40 mg | 344,8 mg | |
*NRV %: Reference intake of an average adult / Odporúčená denná referenčná dávka pre priemerného dospolého človeka / Doporučená denní referenční dávka pro průměrného dospolého člověka |
Zloženie: Hydrolyzovaný kolagén typu I (hovädzie mäso), metylsulfonylmetán (MSM), D-glukozamín HCl (vegánsky), chondroitínsulfát sodný, kyselina L-askorbová (vitamín C), hydrolyzovaný peptid typu II kolagén , kyselina jablčná, aróma, sladidlo: sukralóza a stévia (obsahuje steviol glykozidy), chlorid sodný, prírodný kurací kolagén typu II Matrix, farbivo: brilantná modrá FCF (príchuť čučoriedok) alebo červená repa (čerešňová príchuť)
Indikácia pre spotrebu: možno konzumovať cyklicky, tj. Ako kúru po dobu 1 mesiaca po dobu 1 mesiaca, alebo trvale.
Informácie o alergénoch: Vyrobené v závode, ktorý spracováva mlieko, vajcia, lieskové orechy, ryby, lepok a kôrovce!
Upozornenie: Produkt nenahrádza zmiešanú stravu a zdravý životný štýl!
Uchovávajte mimo dosahu malých detí! Neprekračujte odporúčaný denný príjem!
Skladovanie: na suchom a chladnom mieste.
Čo je to kolagén?
Kolagén je primárne spojivové tkanivo nášho tela, niečo ako kľúčový proteín, ktorý zaisťuje súdržnosť a pružnosť pokožky, chrupaviek a kostí. Je tiež štrukturálnym stavebným prvkom pre spojivové tkanivá, vlasy, nechty, šľachy, svaly, kĺbové chrupavky. Kolagén tvorí 75% našej pokožky a 30% celkovej bielkovinovej hmoty nášho tela.
Prečo potrebujeme kolagén?
V priebehu času sa produkcia kolagénu v tele spomalí, potom klesá a nakoniec úplne zastaví.
Prečo je dôležité, aby sa kolagén hydrolyzoval?
Počas hydrolýzy sú veľmi dlhé reťazce molekuly kolagénu „rozrezané“, čo ľudskému telu uľahčí strávenie a využitie. V bežnej reči sa želatína často mylne používa ako synonymum, aj keď medzi ne nemožno umiestniť znamienko rovnosti. Želatína pre domácnosť nie je hydrolyzovaná, takže aby sa využilo rovnaké množstvo účinnej látky ako hydrolyzovaný kolagén, musí sa spotrebovať oveľa väčšie množstvo. To isté platí pre želé, bravčovú kožu, kuracie stehná atď.
Čo treba brať do úvahy pri výbere kolagénového prípravku z hľadiska využitia kolagénu?
- Buďte hydrolyzovaný kolagén. Počas hydrolýzy sa reťazce molekúl kolagénu ľahko strávia a využijú v ľudskom tele.
- Čím vyšší je obsah účinnej látky. Prevažná väčšina výsledkov výskumu je zvyčajne založená na dennej konzumácii 5 000 – 10 000 mg kolagénu.
- Obsahujte alebo konzumujte tiež vitamín C, ktorý prispieva k využitiu kolagénu a stimuluje produkciu kolagénu v našom tele.
Čo bolo prvé? Tekutý kolagén, práškový kolagén, kolagénové kapsuly / tablety? Alebo aký je rozdiel a identita medzi týmito produktmi?
Toto nie je typický prípad sliepky a vajca! VŠETKY kolagénové formulácie začínajú svoju kariéru v POR forme. Je potom na výrobcovi / distribútorovi hotového výrobku, aby sa rozhodol, v akej podobe bude spotrebiteľovi dodaný.
Takže:
- Každý z uvedených produktov vychádza z profesionálneho formátu!
- Z hľadiska uskutočnenia je veľkosť tablety a kapsuly obmedzená množstvom aktívnej zložky na 1 tabletu / kapsulu. Preto je možné, že hoci prášková formulácia obsahuje 10 000 mg kolagénu v jednej dávke, v prípade kapsúl alebo tabliet je rovnaké množstvo účinnej látky k dispozícii iba do 20 kusov.
- Formulácie, ktoré sú už dostupné v tekutej forme, pretože kolagén je typ proteínu, ktorý už v tekutej forme veľmi rýchlo podlieha skaze, takže je mimoriadne citlivý na teplotu.
Preto je dôležité vedomé nakupovanie! Pozrime sa nielen na cenu a počet kusov (v prípade tabliet / kapsúl) alebo dávku produktu, ale aj na obsah účinnej látky!
Aké ďalšie zložky obsahuje Collango Collagen Pour Homme?
MSM: Metylsulfonylmetán je látka, ktorú možno nájsť v zelených rastlinách, zvieratách a ľuďoch. Na rozdiel od literatúry propagujúcej MSM sa v MSM nenachádza žiadny odporúčaný diétny príspevok (RDA) pre MSM alebo síru. Nedostatok síry nebol v lekárskej literatúre popísaný.
Perorálny MSM sa používa na alergie, chronickú zápchu, vredy, ochorenie čriev nazývané divertikulóza, predmenštruačný syndróm (PMS), zmeny nálad, obezita, zlý krvný obeh, vysoký krvný tlak a vysoký cholesterol. Používa sa tiež orálne na cukrovku 2. typu, problémy s pečeňou, Alzheimerovu chorobu, chrápanie, pľúcne choroby vrátane emfyzému a zápalu pľúc, syndrómu chronickej únavy, autoimunitných porúch (systémový lupus erythematous), HIV infekcie a AIDS, (rakovina prsníka).
Používa sa tiež na liečbu očných zápalov, zápalov slizníc, problémov s temporomandibulárnymi kĺbmi (TMJ), kŕčov v nohách, migrény, bolestí hlavy, kocoviny, črevných parazitárnych infekcií a infekcií urogenitálneho traktu vrátane Trichomonas vaginalis a Giardia, infekcií močových ciest, kvasinkových infekcií, kvasinkových infekcií,
Osteoartróza: Výskum ukazuje, že užívanie MSM orálne v dvoch až troch dávkach denne, buď samotné alebo v kombinácii s glukozamínom, môže mierne znížiť bolesť a opuch a zlepšiť príznaky u pacientov s osteoartrózou. Niektoré výskumy sa zaoberali príjmom MSM s inými zložkami. Užívanie MSM (Lignisul, Laborest Italia SpA) a kyseliny boswellovej (Triterpenol, Laborest Italia SpA) spolu 60 dní denne môže znížiť potrebu protizápalových liekov, ale neznížiť bolesť. Užívanie MSM, glukozamínu a chondroitínu po dobu 12 týždňov môže tiež znížiť bolesť u pacientov s osteoartrózou.
Glukozamín sulfát: Glukozamín sulfát je prirodzene sa vyskytujúca látka v ľudskom tele. Nachádza sa v tekutine okolo kĺbov. Glukozamín existuje aj v iných prírodných oblastiach. Glukozamín sulfát používaný v potravinových doplnkoch sa napríklad získava z mušlí, ale glukózamín v našom produkte je rastlinného pôvodu, ktorý sa vyrába fermentáciou, takže ho môže konzumovať každý, kto je alergický na vápenaté škrupiny.
Doplnky výživy obsahujúce glukozamín často obsahujú ďalšie zložky. Tieto ďalšie zložky sú chondroitín sulfát, metylsulfonylmetán (MSM) alebo žraločia chrupavka. Niektorí hovoria, že tieto kombinácie fungujú lepšie ako samotné užívanie glukozamínsulfátu.
Glukozamín sulfát sa najčastejšie používa na liečbu artrózy. Používa sa tiež na celý rad ďalších stavov, ale na podporu týchto aplikácií nie je dostatok vedeckých dôkazov.
Ako to funguje?
Glukozamín sulfát je látka nachádzajúca sa v ľudskom tele. Čo telo používa na výrobu rôznych ďalších látok, ktoré sa podieľajú na stavbe šliach, väzov, chrupaviek a tekutín, ktoré obklopujú kĺby.
U pacientov s artrózou sa chrupavka rozpadá a chudne. To má za následok väčšie trenie kĺbov, bolesť a stuhnutosť. Vedci tvrdia, že užívanie doplnkov glukózamínu buď zvyšuje kĺby okolo chrupaviek a tekutín, alebo im bráni v štiepení týchto látok alebo v obidvoch.
Niektorí vedci tvrdia, že je dôležitá aj „síranová“ časť glukozamínsulfátu. Na výrobu chrupavky je telu k dispozícii síran. To je jeden z dôvodov, prečo sa vedci domnievajú, že glukózamínsulfát môže fungovať lepšie ako iné glukozamíny, ako je glukozamín hydrochlorid alebo N-acetylglukozamín.
Osteoartróza: Väčšina výskumov ukazuje, že užívanie glukozamínsulfátu môže trochu zmierniť bolesť u ľudí s osteoartrózou, najmä u ľudí s kolennou artrózou. Ľudia, ktorí užívajú glukozamín sulfát, by mali naďalej užívať lieky proti bolesti, aby bolesť prehlbovali. Okrem tlmenia bolesti môže glukozamínsulfát spomaliť rozpad kĺbov a zabrániť zhoršeniu stavu, ak sa používa niekoľko rokov. Niektoré výskumy ukazujú, že u ľudí, ktorí užívajú glukozamín sulfát, je menšia pravdepodobnosť, že budú potrebovať úplnú operáciu náhrady kolena. Existujú rôzne typy produktov glukozamínu. Väčšina výskumov ukazuje, že výhody sa týkajú produktov, ktoré obsahujú glukozamín sulfát.
Chondroitín sulfát: Chondroitín sulfát je látka, ktorá sa zvyčajne nachádza v chrupavke okolo kĺbov tela. Chondroitín sulfát sa zvyčajne vyrába z materiálov živočíšneho pôvodu, ako sú žraločia a kravská chrupavka. Ale už je vyrobený fermentáciou rastlín.
Chondroitín sulfát sa používa na liečbu artrózy a katarakty. Často v kombinácii s ďalšími zložkami, ako je askorbát mangánu, kyselina hyalurónová, kolagénové peptidy alebo glukozamín.
Pri artróze sa chrupavka kĺbov rozpadá. Odstránenie chondroitín sulfátu, ktorý je súčasťou chrupavky, môže tento rozpad spomaliť.
Osteoartróza: Klinický výskum ukazuje, že orálne podávanie chondroitín sulfátu zlepšuje bolesť a funkciu u niektorých ľudí s osteoartrózou, ak sa užívajú 6 mesiacov. Ďalší výskum naznačuje, že užívanie chondroitín sulfátu až 2 roky môže spomaliť progresiu artrózy. Niektoré štúdie hodnotili účinok chondroitín sulfátu, ak sa užíva perorálne v kombinácii s glukozamínom. Niektoré výskumy ukazujú, že užívanie špeciálnych produktov obsahujúcich chondroitín sulfát a glukozamín pomáha znižovať príznaky artrózy. Výskum naznačuje, že sa zdá, že dlhodobé užívanie chondroitín sulfátu a glukozamínu spomaľuje progresiu osteoartrózy, a tým môže zmierňovať príznaky osteoartrózy.
Neexistuje žiadny výskum, ktorý by ukázal, že chondroitín sa absorbuje cez pokožku. Zdá sa, že dlhodobé užívanie chondroitín sulfátu a glukozamínu spomaľuje progresiu artrózy.
Peptán hydrolyzovaný kolagén typu 2 Peptán IIm®: Glykozaminoglykány (GAG), tiež známe ako mukopolysacharidy, sú negatívne nabité polysacharidy. Skladajú sa z opakujúcich sa disacharidových jednotiek nachádzajúcich sa v tkanivách všetkých cicavcov. Ich funkcie sú v tele rozšírené a sú určené ich molekulárnou štruktúrou. Predtým sa predpokladalo, že funkcia GAG je obmedzená na hydratáciu buniek. Dôkazy však naznačujú, že GAG hrajú kľúčovú úlohu v bunkovej signalizácii pri modulácii obrovského množstva biochemických procesov. Niektoré z týchto metód zahŕňajú reguláciu bunkového rastu a proliferácie, podporu bunkovej adhézie, antikoaguláciu a hojenie rán. Štyri primárne skupiny GAG sú klasifikované podľa ich disacharidových jednotiek a zahŕňajú heparín / heparánsulfát, chondroitínsulfát / dermatánsulfát, keratínsulfát a kyselinu hyalurónovú. Toto sumarizuje molekulárnu štruktúru štyroch primárnych skupín GAG a výsledné fyziologické funkcie.
Jedná sa o kyselinu hyalurónovú, heparánsulfát / heparín, chondroitínsulfát / dermatánsulfát a keratínsulfát.
b-2Cool®
Zatiaľ čo prírodný kolagén typu II a hydrolyzovaný kolagén sú pre kĺb komerčne dostupné, existujú významné zdravotné rozdiely medzi týmito dvoma formami. Hydrolyzovaný kolagén sa v tele vstrebáva, takže sa efektívne dostáva do chrupavky, zatiaľ čo natívny kolagén nie. Namiesto toho rodák II. typu