Zeamyl
Je ideálny na zjemnenie múčnikov, koláčov a všetkých druhov cesta. Je optimálny na prípravu plniek, krémov a varených dezertov. Môžete ho použiť ako náhradu múky pri príprave všetkých druhov cesta pre bezlepkovú diétu a jemného zemiakového škrobu Semarmyl na zahusťovanie pokrmov.
ÚDAJE PRE SPOTREBITEĽA K TOVARU
Použitie: Pri zjemnení pečiva zamiešajte a spracujte škrob Zeamyl spolu s múkou, alebo múku úplne nahraďte škrobom. Pri zahusťovaní pokrmov doporučujeme rozmiešať Zeamyl v malom množstve studenej vody, vliať do vriaceho pokrmu a za stáleho miešania nechať zovrieť.
Zloženie: kukuričný škrob
Skladujte v suchu!
Viedenská višňová torta ( recept )
Suroviny:
Krehké cesto: 100g masla, 60g práškového cukru, 150g hladkej múky.
Trené cesto: 100g masla, 200g cukru, 6 žĺtkov, nastrúhaná kôra z 1 citróna, soľ (na špičku noža), 6 bielkov, 150g hladkej múky, 150g kukuričného škrobu Zeamyl, ½ prášku do pečiva Dobrý kuchár, 450g kompótových višní, 4 PL práškového cukru.
Krehké cesto: maslo vymiešame s cukrom. Pridáme múku a vypracujeme na krehké cesto, zabalíme do alobalu a na 2 hodiny dáme do chladničky odležať. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Cesto rozvaľkáme, vyložíme ním dno tortovej formy, popicháme vidličkou a 15 min pečieme na prostrednej priečke rúry.
Trené cesto: vymiešame do penista maslo s polovicou cukru, s citrónovou kôrou, so soľou a žĺtkami. Bielky so zvyškom cukru vyšľaháme na tuhý sneh a zmiešame so žĺtkovou hmotou. Pridáme múku, škrob Zeamyl a prášok do pečiva Dobrý kuchár a zmiešame. Trené cesto rozotrieme na predpečené krehké cesto a poukladáme naň dôkladne odkvapkané višne.
Pečieme pri 190 °C ďalších 70 až 80 min na druhej priečke rúry odspodu. Vychladnutú tortu posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Výživové údaje na 100 g výrobku | |
Energia | 1484 kJ / 354 kcal |
Tuky | < 0,5 g |
– z toho nasýtené mastné kyseliny | < 0,1 g |
Sacharidy | 87 g |
– z toho cukry | < 0,5 g |
Bielkoviny | < 0,5 g |
Soľ | 0,1 g |