Košík (7)
Zatvoriť
-
ŽBP škoricové slimáky bezgluténové 130g (2x65g)
Počet ks: 7 2.29 €
Skladom
2.48 €
Maková bezlepková múka skvele nahradzuje tradičnú múku.
Je vhodná pre celiatikov, ale aj pre tých, ktorí držia redukčnú diétu.
Mak je jedným z najstarších prírodných prevenčných látok proti osteoporóze. Obsahuje vitamín B6, vitamín E, vápnik, horčík, železo a fosfor, ktorý je nevyhnutný pre správne a kompletné fungovanie nášho organizmu.
Vďaka vysokému obsahu fosforu pomáha pri absorpcií vápnika v kostiach. Znižuje krvné usadeniny v cievach, vďaka čomu prispieva k zníženiu vysokého krvného tlaku, a normalizácií hladiny cholesterolu v krvi. Zvyšuje psychickú výkonnosť, zosilňuje nervy.
Ďalej má upokojujúce a uspávacie účinky.
Maková múka nie je to isté ako mletý mak. V porovnaní s mletým makom má múka asi o 30% vyššie nutričné hodnoty.
Pri múke sa pomocou lisovania za studena odstráni z maku olej, a až následne sa mak zbavený oleja zomelie na jemnú múku.
Oproti mletému maku sa múka dá bezpečne použiť ako náhrada pšeničnej múky na pečenie koláčov, ale dokonca aj na pečenie chleba.
Vhodná na pečenie, do chlebových zmesí, do koláčov, na zahusťovanie omáčok a polievok, na prípravu kaše.
Maková múka na rozdiel od mletého maku obsahuje minimálne množstvo tuku a omega 6 mastnej kyseliny, ale má dvojnásobok vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálov.
Je to bezlepkový prípravok.
Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste. Nevyžaduje chladenie.
Zloženie: 100% maková múka.
Krajina pôvodu: Slovensko.
Je bohatá na aminokyseliny, mastné kyseliny, fosfor, vápnik, draslík, horčík a železo.
Priaznivé účinky: