Najtelo Slnečnicová múka 500g
2.56 €
Slnečnicové múka má v kuchyni široké spektrum využitia. Môžete s ňou zahustiť omáčky aj polievky. Pridať ju môžete i do jogurtu, pudingu a kaší, aby ste navýšili príjem živín, najmä bielkovín a vlákniny.
Využiť slnečnicovú múku môžete aj na prípravu pest a náplní. Slnečnicové múka je však vhodná aj na pečenie.
Môžete ju použiť aj samotnú. Ale kombináciou s iným druhom múky, napr. mandľovou, lieskovou či arašidovou, získate ešte intenzívnejšiu orieškovú chuť i vôňu.
Upečte si výborné koláče, sušienky a dezerty. Alebo voňavé, nadýchané a chrumkavé rožky, či chlieb. Pre ešte lepšiu chuť môžete potom do cesta pridať aj celé slnečnicové semienka.
- Nakúpte ešte za 89.00 € a získajte dopravu zdarma
Popis
Zloženie: 100% z mletých čiastočne odtučnených slnečnicových výliskov.
Skladujte na suchom mieste, bez zásahu priameho slnečného žiarenia.
Krajina pôvodu: Poľsko.
Výrobok môže obsahovať: arašidy a iné orechy, sóju, sezam a glutén.
Predajca: Erik Márton s.r.o., 93037, Lehnice 97.
Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku:
energetická hodnota:1674 kJ/400kcal,
tuky: 11g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 1g,
sacharidy: 25g, z toho cukor: 2g,
bielkoviny: 50g,
soľ: 0g.
Hmotnosť: 500g.
Múka zo slnečnicových jadier je výnimočný produkt z pomedzi múk zo semien, vďaka svojmu mimoriadne vysokému obsahu mastných kyselín.
Počas spracovania olúpaných slnečnicových jadierok sa lisovaním zbavia oleja, a následne sa masa najemno zomelie. Vďaka tomuto postupu sú nutričné hodnoty, o približne 30%, vyššie, ako keby sa priamo zomleli jadierka bez úpravy. Sotva obsahuje omega-6 mastné kyseliny, ktoré sú náchylné vznieteniu počas tepelnej úpravy.
Svojím vysokým obsahom bielkovín je odporúčanou súčasťou jedálnička vegetariánov a vegánov.
Okrem toho obsahuje pre organizmus dôležité živiny ako železo, vápnik, horčík, fosfor, zinok, meď, mangán, selén a draslík.
Znížením množstva tukov má múka nízky obsah uhľohydrátov a tým pádom aj jej energetická hodnota je nižšia. Preto je vhodná aj ako súčasť redukčných diét.
Ani obsah vlákniny nie je zanedbateľný, čo prospieva tráviacej a vylučovacej sústave.
Využitie v kuchyni: je podobné ako pri bežnej pšeničnej múke. Je vhodná ako na varenie, tak aj na pečenie. Najviac sa používa na pečenie chleba, alebo rôznych druhov cesta. Keďže pri vyššej teplote múka oxiduje, výsledné cesto môže byť zelenkavej farby s typickou chuťou a arómou. Je vhodné pri príprave pridať múku z hroznových semienok alebo kyselinu askorbovú, aby sa predišlo nežiadanej oxidácii. Takto môžeme vyrobiť nielen veľmi chutné jedlá, ale tiež jedlo obohatené o vitamíny a minerálne látky. Je skvelým základom rôzneho pečiva, pizze, chleba a aj zákuskov a koláčov. Je vhodná na zahustenie prívarkov, omáčok alebo dresingov a šalátových zálievok.