Pektin citrusový 10g PROVITA
0.88 €
Zloženie: pektín citrusový.
Krajina pôvodu: Taliansko.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.
Príprava marmelády: Pektín zmiešajte s cukrom v pomere 1: 4 a nechajte dôkladne rozpustiť v horúcej vode. Túto zmes vlejte do už povareného ovocie. Pridajte citrónovú šťavu alebo kyselinu citrónovú (ako konzervant), dôkladne premiešajte a povarte na požadovanú hustotu. Naplňte do pohárov a nechajte vychladnúť hore dnom. Po vychladnutí môžete ešte marmeládu zavariť.
Dávkovanie: 10 g pektínu na cca 1 kg ovocia.
Dávkovanie: 10 g pektínu na cca 1 kg ovocia.
TIP:
* Pektín vždy zmiešajte s cukrom. Ak by ste ho hodil samostatne, mohol by začať hrudkovatět.
* Čím je ovocie kyslejšie, tým viac obsahuje pektínu a vy ho môžete pridať menej.
* Požadovanú hustotu ľahko zistíte testom s vychladeným tanierikom. Kvapnite na neho trochu marmelády, nechajte vychladnúť a uvidíte konečnú konzistenciu.
- Nakúpte ešte za 89.00 € a získajte dopravu zdarma
Popis
Zloženie: pektín citrusový.
Krajina pôvodu: Taliansko.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.
Príprava marmelády: Pektín zmiešajte s cukrom v pomere 1: 4 a nechajte dôkladne rozpustiť v horúcej vode. Túto zmes vlejte do už povareného ovocie. Pridajte citrónovú šťavu alebo kyselinu citrónovú (ako konzervant), dôkladne premiešajte a povarte na požadovanú hustotu. Naplňte do pohárov a nechajte vychladnúť hore dnom. Po vychladnutí môžete ešte marmeládu zavariť.
Dávkovanie: 10 g pektínu na cca 1 kg ovocia.