Košík (0)
Zatvoriť
-
Ratanová ošatka na prípravu chleba oválna
Hodnotenie 0 z 512.77 €Návod na použitie:
Ratanové ošatky na kysnutie chlebového cesta Pekárenské ošatky sú určené na domáce a profesionálne použitie. Slúžia na kysnutie cesta, pred samotným pečením chlebíka. Ošatky sú vyrobené zo 100% prírodného materiálu „ratan“ Tento materiál má výborné podmienky na samotné kysnutie cesta pretože : - modeluje dokonalý tvar bochníka - udržuje požadovanú teplotu počas celého procesu kysnutia cesta - absorbuje vlhkosť z povrchu cesta , ktorá nasledovne umožňuje kvalitné pečenie celého chleba a jeho samotného povrchu - zachovaná rovnaká teplota umožňuje prirodzený proces kysnutia cesta , ktorá je veľmi dôležitá pri pečení chleba - tvar prírodného materiálu ošatky dodáva chlebu typický prúžkovaný vzhľad gazdovského chlebíka - cesto sa na ošatku nelepí a má jednoduchú údržbu čistenia Návod na použitie : Pred použitím ošatku vysypať škrobom , alebo hladkou múkou . Do takto pripravenej ošatky vložte cesto. V ošatke prebieha proces kysnutia. Počas procesu kysnutia sa doporučuje samotný bochník prekryť ľahkým prehozom /ľanová utierka, kuchynská utierka /. Po celkovom procese kysnutia cesto vyklopiť z ošatky na plech a vložiť ho do vyhriatej rúry . Stupeň a doba pečenia je individuálna a závisí od danej receptúry . POZOR ! Ošatky sa používajú len na kysnutie a formovanie chleba . Ošatku nikdy nevkladáme do rozpálenej rúry a chlebové cesto v ošatke nikdy nepečieme. Ošatka slúži výhradne na kysnutie cesta, nie ako nádoba, v ktorej sa cesto pečie. Údržba a čistenie ošatiek : Po použití ošatku vyčistiť kefou s pevnejšími štetinami od prebytočnej múky . Doporučené sterilizovanie ošatky je po 4 - 12 týždni vložením do vyhriatej rúry pri teplote 120° C na dobu 25.minút . Týmto procesom sa ošatka dostatočne ošetrí a bude pripravená na jej ďalšie použitie. -
Ratanová ošatka na prípravu chleba oválna malá 750g
Hodnotenie 0 z 512.91 €Návod na použitie:
Ratanové ošatky na kysnutie chlebového cesta Pekárenské ošatky sú určené na domáce a profesionálne použitie. Slúžia na kysnutie cesta, pred samotným pečením chlebíka. Ošatky sú vyrobené zo 100% prírodného materiálu „ratan“ Tento materiál má výborné podmienky na samotné kysnutie cesta pretože : - modeluje dokonalý tvar bochníka - udržuje požadovanú teplotu počas celého procesu kysnutia cesta - absorbuje vlhkosť z povrchu cesta , ktorá nasledovne umožňuje kvalitné pečenie celého chleba a jeho samotného povrchu - zachovaná rovnaká teplota umožňuje prirodzený proces kysnutia cesta , ktorá je veľmi dôležitá pri pečení chleba - tvar prírodného materiálu ošatky dodáva chlebu typický prúžkovaný vzhľad gazdovského chlebíka - cesto sa na ošatku nelepí a má jednoduchú údržbu čistenia Návod na použitie : Pred použitím ošatku vysypať škrobom , alebo hladkou múkou . Do takto pripravenej ošatky vložte cesto. V ošatke prebieha proces kysnutia. Počas procesu kysnutia sa doporučuje samotný bochník prekryť ľahkým prehozom /ľanová utierka, kuchynská utierka /. Po celkovom procese kysnutia cesto vyklopiť z ošatky na plech a vložiť ho do vyhriatej rúry . Stupeň a doba pečenia je individuálna a závisí od danej receptúry . POZOR ! Ošatky sa používajú len na kysnutie a formovanie chleba . Ošatku nikdy nevkladáme do rozpálenej rúry a chlebové cesto v ošatke nikdy nepečieme. Ošatka slúži výhradne na kysnutie cesta, nie ako nádoba, v ktorej sa cesto pečie. Údržba a čistenie ošatiek : Po použití ošatku vyčistiť kefou s pevnejšími štetinami od prebytočnej múky . Doporučené sterilizovanie ošatky je po 4 - 12 týždni vložením do vyhriatej rúry pri teplote 120° C na dobu 25.minút . Týmto procesom sa ošatka dostatočne ošetrí a bude pripravená na jej ďalšie použitie. -
Ratanová ošatka na chlieb – kruhová
Hodnotenie 0 z 510.83 €Návod na použitie:
Ratanové ošatky na kysnutie chlebového cesta Pekárenské ošatky sú určené na domáce a profesionálne použitie. Slúžia na kysnutie cesta, pred samotným pečením chlebíka. Ošatky sú vyrobené zo 100% prírodného materiálu „ratan“ Tento materiál má výborné podmienky na samotné kysnutie cesta pretože : - modeluje dokonalý tvar bochníka - udržuje požadovanú teplotu počas celého procesu kysnutia cesta - absorbuje vlhkosť z povrchu cesta , ktorá nasledovne umožňuje kvalitné pečenie celého chleba a jeho samotného povrchu - zachovaná rovnaká teplota umožňuje prirodzený proces kysnutia cesta , ktorá je veľmi dôležitá pri pečení chleba - tvar prírodného materiálu ošatky dodáva chlebu typický prúžkovaný vzhľad gazdovského chlebíka - cesto sa na ošatku nelepí a má jednoduchú údržbu čistenia Návod na použitie : Pred použitím ošatku vysypať škrobom , alebo hladkou múkou . Do takto pripravenej ošatky vložte cesto. V ošatke prebieha proces kysnutia. Počas procesu kysnutia sa doporučuje samotný bochník prekryť ľahkým prehozom /ľanová utierka, kuchynská utierka /. Po celkovom procese kysnutia cesto vyklopiť z ošatky na plech a vložiť ho do vyhriatej rúry . Stupeň a doba pečenia je individuálna a závisí od danej receptúry . POZOR ! Ošatky sa používajú len na kysnutie a formovanie chleba . Ošatku nikdy nevkladáme do rozpálenej rúry a chlebové cesto v ošatke nikdy nepečieme. Ošatka slúži výhradne na kysnutie cesta, nie ako nádoba, v ktorej sa cesto pečie. Údržba a čistenie ošatiek : Po použití ošatku vyčistiť kefou s pevnejšími štetinami od prebytočnej múky . Doporučené sterilizovanie ošatky je po 4 - 12 týždni vložením do vyhriatej rúry pri teplote 120° C na dobu 25.minút . Týmto procesom sa ošatka dostatočne ošetrí a bude pripravená na jej ďalšie použitie.