-
Xylitol Brezový cukor 1kg
Hodnotenie 0 z 56.88 €Brezový cukor je zdravá alternatíva klasického cukru s nižším glykemickým indexom (GI = 7), vhodný pre diabetikov a pri redukčných diétach. Má antibakteriálne účinky, podporuje trávenie, zabraňuje tvorbe zubného kazu a obsahuje o 40 % menej kalórií než bežný cukor. Nevhodný na kysnuté cesto, ale ideálny na dlhodobé a pravidelné používanie. Krajina pôvodu: Fínsko. Glikemický index brezového cukru: GI = 7 (pre porovnanie: GI klasického bieleho alebo hnedého cukru je 70 až 100) -
Steviola prírodné sladidlo stévia prášok 350g
Hodnotenie 0 z 510.49 €STEVIOLA je prírodné sladidlo na báze glykozidov steviolu zo stévie. Má nízky obsah kalórií (80-krát menej ako cukor) a nulový glykemický index, čo znamená, že nemá vplyv na hladinu inzulínu a nespôsobuje zubný kaz. Je vhodná pre každého, kto sa chce zdravo stravovať, vrátane diabetikov a ľudí na nízkokalorickej diéte. Obsah: 350 g -
Steviola – Tekuté sladidlo zo Stévie 125ml
Hodnotenie 0 z 55.16 €Steviola je prírodné sladidlo, ktoré sa vyrába práve na báze opisovaných glykozidov steviolu z rastlinky stévie. V Steviole, či už v prášku, tabletkách, alebo v tekutej forme sa nenachádza rastlina stévie celá, ale len jej koncentrované sladké výťažky. Steviola je čistý prírodný produkt v najvyššej 100% kvalite od renomovaného nemeckého pestovateľa a výrobcu. Je takmer bez kalórii (80 krát menej kalórií ako cukor) a má nulový glykemický index, teda nemá vplyv na hladinu inzulínu, nespôsobuje zubný kaz a telo ju ľahko spracováva. Steviola sa ľahko rozpúšťa a je to termostabilný produkt, to znamená, že teplom nestráca svoju sladivosť, čiže ju môžete bez obáv použiť pri všetkých typoch varenia a dochucovania jedál a nápojov. -
Steviola Tabs sladidlo v tabletách stevia 300 tbl
Hodnotenie 0 z 53.80 €Stévia je rastlinka pôvodom z južnej Ameriky, momentálne sa ale pestuje aj bežne po svete v skleníkoch, a to za účelom výroby sladidla. Táto rastlinka je až 300 krát sladšia ako bežný cukor získaný z cukrovej repy, no napriek tomu neobsahuje takmer žiadne kalórie. Sladivosť stévie spôsobujú sladké zlúčeniny, takzvané glykozidy steviolu, ktoré majú výrazne vyššiu sladivú silu než bežný cukor. To znamená, že hoci chutí na jazyku mimoriadne sladko, nespôsobuje v organizme žiadne typické problémy, ktoré vznikajú z vyšších dávok cukrov, sladkých jedál a nápojov prudké výkyvy hladiny cukru v krvi, prekysľovanie organizmu, civilizačné choroby, nadbytok kalórií a nadváha, kazivosť zubov, cukrovka, choroby pankreasu, poškodenie ciev,... ). Vo všeobecnosti má stévia chuť veľmi podobnú cukru. Nástup sladkej chuti je pomalší ako u cukru, ale dlhšie trvá. -
Holandské kakao 100g
Hodnotenie 0 z 50.78 €Holandské kakao 100gzloženie: kakaový prášok so zníženým obsahom tuku (min10%). Môže obsahovať stopy alergénov: lepku,sóje,zeleru,horčice , sezamu vajec a mlieka!Skladujte pri teplote do 24 C a vlhkosti do 75%.Minimána trvanlivosť do: viď na baleníDistribútor: Erik Márton s.r.o., Vrbova 1204/52, 925 23 Jelka www.najtelo.comKrajina pôvodu: IndonéziaHmotnosť: 100g. -
-
Bulgur celozrnný pšeničný 500g
Hodnotenie 0 z 51.53 €Zloženie: pšeničný bulgur celozrnný *.* alergénVýživové údaje v 100 g výrobku:energetická hodnota: 1512 kJ / 380 kcal;tuky: 1,7 g;nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g;sacharidy: 73 g;cukry: 2,8 g;bielkoviny: 11 g;soľ: 0,12 g.Krajina pôvodu: Turecko.Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.Použitie: Bulgur vložíme do hrnca a zalejeme vriacou vodou po okraj bulguru, osolíme a povaríme na miernom ohni 5-7 minút. Väčšina vody sa do tej doby vsiakne, ak by bolo prebytočnej vody veľa, bulgur scedíme. Hrniec odstavíme z ohňa, priklopíme pokrievkou a necháme ešte 5-10 minút dôjsť, kým bulgur úplne nezmäkne. Takto pripravený bulgur môžeme ďalej smažiť, dusiť, zapekať. Bulgur je vhodná príloha namiesto ryže či zemiakov. -
Kečup Dobrušský bez cukru 310g
Hodnotenie 0 z 52.25 €O produkte
Chutný kečup bez pridaných chemických aditív a rafinovaného cukru.
Zloženie
voda, paradajkový pretlak, pšenicný sirup, jablkový ocot, morská sol, sušená cibula, zmes korenia
-
Country life Tamari sójová omáčka 200ml
Hodnotenie 0 z 53.10 €Tradičná japonská omáčka na dochucovanie pokrmov. -
Country life ume ocot 200ml
Hodnotenie 0 z 52.26 €Umeocet vznika pri vyrobe Umeboshi - nakladanych japonskych sliviek. Kombinacia slanej a kyslej chuti je jedinecnym chutovym zazitkom. V skutocnosti sa nejedna o klasicky ocot, pretoze miesto kyseliny octovej obsahuje kyselinu citronovu. Umeocot pomaha pri zaludocnych problemoch, zlepsuje chut k jedlu a celkovo povzbudzuje organizmus. Pouzitie: Idealne na pripravu salatov - pokial pouzijete umeocet, uz nemusite pridavat sol. Mozno pridavat aj do pokrmov, ktore maju mat vyslednu slanokyslu chut. -
VINCE Špaldová celozrnná múka hladká 1kg
Hodnotenie 0 z 52.45 €Špaldová celozrnná múka hladká 1kg VINCE
Špaldová celozrnná múka sa vyznačuje nezameniteľnou orieškovou chuťou. Špaldovú celozrnnú múku môžete použiť namiesto pšeničnej múky do vašich obľúbených jedál. -
EkoMedica Oreganový olej 50ml
Hodnotenie 0 z 515.70 €Oreganový olej má vynikajúce zloženie. Obsahuje najmä látku zvanú carvacrol, ktorá funguje ako prirodzený zabijak baktérií, vírusov, infekcií, mikróbov a parazitov. Oreganový olej pôsobí aj antisepticky a tiež dezinfekčne. Na základe týchto daností sa oreganový olej používa aj na infekcie na povrchu tela - na koži a slizniciach. Oreganový olej sa lisuje za studena z oregana, ktoré sa v sušenom stave používa aj ako korenina. Oregano sa prirodzene vyskytuje v Stredomorí a je silne aromatická. Olej z nej bol hojne využívaný aj v liečiteľstve starších generácií a to najmä v súvislosti s podporou trávenia, ale aj dýchania a tiež funkcie kĺbov. No jeho použitie sa viaže najmä s bojom proti plesniam, či už tým viditeľným – na povrchu tela, alebo tým neviditeľným, no o to nebezpečnejším – vo vnútri organizmu. Oreganový olej sa skladá z niekoľkých blahodárne pôsobiacich zložiek, napríklad esenciálnych olejov (karvakrol, thymol, borneol), kyseliny rozmarínovej, terpenoidov, sterolov, vitamínu A a C, ako aj flavonoidov. Je silným a účinným antioxidantom, čo znamená, že chráni oreganový olej vaše bunky pred voľnými radikálmi aj pred rakovinou. -
BIO Extra panenský tekvicový olej 250 ml
Hodnotenie 0 z 57.73 €Tento Extra panenský olej je 100% zlisovaný z tekvicových jadier v BIO kvalite. Je vhodný na prírpavu Šalátov, dresingov, omáčok-krémov, rôznych polievok.Vzhľadom na to, že tekvicový olej obsahuje veľa antioxidantov, predstavuje výbornú ochranu pred škodlivými účinkami voľných radikálov. -
-
Bio slnečnicový olej Sungarden na vyprážanie a fritovanie, panenský 1l (SVK)
Hodnotenie 0 z 54.43 €Popis výrobku - zloženie: Bio panenský slnečnicový olej 100%, bez chemickej úpravy, bohatý na vitamín E a nenasýtené Omega mastné kyseliny, z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva, za studena lisovaný – vyrába sa tradičnou technológiou, pri ktorej nedochádza k znižovaniu obsahu a účinnosti prírodných látok, lebo teplota lisovania je do 40°C, prvé lisovanie. Možno ho zahrievať i na vysoké teploty (až na 200°C) a preto je vhodný i na vyprážanie, pečenie, vymazávanie plechov a všade tam, kde olej je vystavený vyšším teplotám. Olej sa hodí aj do šalátov a nevarených jedál, ale i pri dusení, varení a má veľmi priaznivé účinky pri vnútornom užívaní.
-
NORI – VLOČKY 40 G
Hodnotenie 0 z 53.08 €Nori vločky – kousky mořské zeleniny (řas) obsahují vysoké množství minerálů, vitamínů, bílkovin i vlákniny. Doporučujeme používat spíše jako koření při vaření luštěnin, k rýžovým nudlím, či polévek přímo na pokrm. Nori vločky zvýrazňují chuť pokrmů a navíc jsou prospěšné pro vaše zdraví. -
Ražná celozrnná múka hladká 1kg Vince
Hodnotenie 0 z 51.67 €Ražná celozrnná múka hladká 1kg Vince
Ražná múka sa už oddávna používala na pečenie chleba. Chlieb z ražnej celozrnnej múky má prirodzene dlhšiu trvanlivosť. Ražná múka celozrnná stredná bio (zaradenie podľa PK SR) hladká.
-
SOLČANKA SO ZNÍŽENÝM OBSAHOM SODÍKA 200G
Hodnotenie 0 z 52.67 €SOLČANKA SO ZNÍŽENÝM OBSAHOM SODÍKA
Používa sa na zlepšenie chuti zeleninových, mäsových a ostatných pokrmov. Je vhodnejšia ako porovnateľné výrobky s vysokým obsahom jedlej soli (NaCl).
- Draslík je nevyhnutný pre rovnováhu vody a elektrolytov v tele.
- Draslík je potrebný pre prácu svalov vrátane srdca.
- Zvýšenie príjmu draslíka pomáha udržiavať normálny krvný tlak
Zloženie:- jodovaná jedlá soľ (35%, krajina pôvodu: Nemecká republika)
- chlorid draselný (35%)
- sušená zelenina v rôznom pomere (19%): mrkva, paštrnák, petržlen, zeler, cibuľa, zemiaky
- kukuričný škrob
- sacharóza (8%)
- sušené byliny v rôznom pomere (2%): pamajorán, ligurček, saturejka, bazalka, materina dúška, medovka, tymián, petržlenová a zelerová vňať
- farbivo: riboflavín
-
SOLČANKA S MORSKOU SOĽOU 250g
Hodnotenie 0 z 52.43 €SOLČANKA S MORSKOU SOĽOU
Používa sa na zlepšenie chuti: hlavných jedál, polievok, rýb a tam, kde je vhodné používanie soli.
Jedlám dodá lahodnú chuť.
Neobsahuje látky zvýrazňujúce chuť ako glutamán sodný, guanylan disodný, inozinan disodný.
Zloženie:
- morská soľ (70%, krajina pôvodu: Chorvátsko)
- sušená zelenina v rôznom pomere (19%): mrkva, paštrnák, petržlen, zeler, cibuľa, zemiaky
- kukuričný škrob
- sacharóza (8%)
- sušené byliny v rôznom pomere (2%): pamajorán, ligurček, saturejka, bazalka, materina dúška, medovka, tymián, petržlenová a zelerová vňať
- farbivo: riboflavín
-
Pravá Himalájska soľ ružová kryštály 250g
Hodnotenie 0 z 50.68 €Viac ako 80-84 minerálnych prvkov, ktoré sa v prírodnej Himalájskej kamennej soli nachádzajú a v bežnej kuchynskej soli chýbajú. Bežnú kuchynskú soľ kúpite v akejkoľvek predajni potravín. Mnohí z vás viete, že zloženie tejto soli je čistý CHLORID SODNÝ. Morská soľ nie je o nič hodnotnejšia, je to taktiež len obyčajný čistý CHLORID SODNÝ získaný z mora. Problém s obyčajnou kychynskou soľou je, že prebytočný nevylúčený chlorid sodný a iné chemické zlúčeniny sa v našom tele spolu s nevylúčenými bielkovinami zo živočíšnych produktov usádzajú v kĺboch a cievach. Následne tu vplyvom času, napevno ako kameň, skryštalizujú. Je to obdobný proces, ako keď sa na dne varnej kanvice kryštalizuje a uchytáva vodný kameň. Prírodná soľ je jemnejšia, alkalickejšia a obsahuje niekoľko desiatok minerálnych látok. Naproti tomu chlorid sodný je kyslá zdraviu škodlivá látka s obsahom len dvoch prvkov. -
-
-
Mak modrý celý 250g NAJTELO
Hodnotenie 0 z 51.41 €Mak modrý celý 250g NAJTELO Krajina pôvodu maku: SLOVENSKO -
Provamel Bio Sójová alternatíva smotany na varenie 17% 250 ml
Hodnotenie 0 z 51.98 €SÓJOVÁ NÁHRADA SMOTANY BIO PROVAMEL
Je vyrobená z lúpaných sójových bôbov. Má využitie ako náhrada klasickej smotany. Neobsahuje laktózu a môžu ju konzumovať ľudia s intoleranciou na laktózu. Obsahuje 18% tuku a preto nie je vhodná na šľahanie. Okrem toho však vo všetkom dokonale nahradí mliečnu smotanu. Sójová náhrada smotany BIO Provamel je vhodná do kávy, pri varení polievok, omáčok, štiav, ale aj pri pečení koláčov a príprave dezertov, či sladkých maškŕt. Vďaka látkovému zloženiu je ľahko stráviteľná a nezaťažuje tráviaci systém. Oproti klasickej smotane má nižší obsahu tuku. Tiež je zdrojom významných bielkovín a vlákniny.Priemerné výživové hodnoty v 100 g Energetická hodnota 771 kJ / 187 kcal Tuky 17,7 g Z toho: Nasýtené mastné kyseliny 2,3 g Mononenasýtené mastné kyseliny 4,2 g Polynenasýtené mastné kyseliny 11,2 g Sacharidy 3,7 g Bielkoviny 3,0 g Vláknina 0,7 g Sodík 60 mg Alergény sú vyznačené podčiarknutím