Vitamín A + D3 tablety 200 ks
7.56 €
Vitamín A je rozpustný v tukoch. Telo by bez vitamínu A nebolo schopné využívať bielkoviny, preto ho nutne potrebujeme. Vitamín D3 je prirodzene sa vyskytujúca forma vitamínu D, ktorý vzniká v koži pôsobením slnečného žiarenia.
Vitamín A prispieva:
- – k správnej látkovej premene železa
- – k zachovaniu zdravých slizní
- – k udržaniu zdravej pokožky, dobrého zraku
- – k správnemu fungovaniu imunitného systému
Vitamín D3 prispieva:
- – k správnemu vstrebávaniu vápnika a fosforu
- – k normálnej hladine vápnika v krv
- – k udržaniu zdravých kostí, správneho fungovania svalov, zdravých zubov
- – k správnemu fungovaniu imunitného systému
- Nakúpte ešte za 89.00 € a získajte dopravu zdarma
Popis
Vitamín A + D3 tablety
Výživový doplnok
tablety
Obsah balenia: 200 tabliet
Vitamín A je rozpustný v tukoch. K jeho vstrebaniu z tráviacej trubice sú nevyhnutné tuky a minerály. Vyskytuje sa v dvoch formách: jedna je aktívna, ktorá sa volá retinol (nachadzá sa v potravinách zvieracieho pôvodu), druhou je provitamín A, ktorý poznáte ako karotén (môžeme ho nájsť v potravinách rastlinného aj živočíšneho pôvodu). Telo by bez vitamínu A nebolo schopné využívať bielkoviny, preto ho nutne potrebujeme.
Vitamín D je pomerne zaujímavá skupina zlúčenín, ktorá sa radí medzi látky rozpustné v tukoch. Z tejto skupiny majú význam práve vitamíny D2 (ergokalciferol) a D3 (cholekalciferol), ktoré prijímame v potrave. D2 sa nachádza v rastlinách (napr. huby) a D3 je živočíšneho pôvodu (rybací tuk, vajce, mäso). Inak to s obsahom vitamínu D v potravinách moc slávne nie je. Našťastie si však dokážeme vitamín D3 vyrábať i v našom tele z cholesterolu. Vitamín D3 je prirodzene sa vyskytujúca forma vitamínu D, ktorý vzniká v koži pôsobením slnečného žiarenia.
Inulín – sladká chuť zdravia, je doplnok stravy pre podporu riadneho fungovania tráviaceho systému. Zlepšuje črevnú mikroflóru. Je to fruktózový polysacharid – rozpustná vláknina rastlinného pôvodu, ktorá má prebiotické účinky. Je čisto prírodný uhľohydrát, ktorý sa získava extrahovaním z koreňa čakanky (Cychorium intibus). Čakanka má prirodzene vysoký obsah inulínu v koreni. Inulín je diétna vláknina, ktorá nedokáže byť strávená v zažívacom systéme človeka a teda neposkytne takmer žiadne kalórie. Má však sladkastú chuť, a tak môže byť použitá na prisladenie potravín.
Upozornenie:
Výživový doplnok je nevhodný pre deti do 6 rokov. Nepoužívajte ako náhradu rozmanitej stravy! Neprekračujte odporúčanú dennú dávku! Produkt nie je vhodný pre ľudí, ktorí sú alergickí na niektorú z látok uvedenú v zložení. Pri zdravotných problémoch sa pred užitím poraďte so svojim lekárom.
Skladovanie:
Skladujte v suchu pri teplote od +5°C do +25°C. Chráňte pred mrazom a priamym slnečným žiarením. Skladovať mimo dosahu detí!
Ďalšie informácie
Výrobca | |
---|---|
Značka |