Žitnoostrovská bezlepková pekáreň bezlepková múčna zmes na CHIA chlieb 1kg
6.74 €
Špeciálna múčna zmes na pečenie vyrobená na Slovensku, ktorá poteší vegánov, celiatikov, osoby s HIT, no aj ľudí s laktózovou intoleranciou.
- Nakúpte ešte za 89.00 € a získajte dopravu zdarma
Popis
Zloženie: tapioková múka (maniok škrob), pšenová múka, múka zo skorocela indického, bambusová vláknina, chia semienka, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ.
- Bez lepku
- Bez droždia
- Bez pridaného cukru -veľmi nízky obsah prírodného cukru
- Bez vajec
- Bez mlieka a laktózy, kazeínu
- Vhodné na HIT diétu (individuálne sa môže líšiť)
- Bez pšeničného škrobu, kukuričnej a ryžovej múky
- Bez mlieka
- Bez vajec
- Žiadne GMO
- Žiadne hydrogenované tuky
- Žiadne konzervačné látky
Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku:
energetická hodnota: 140 kJ / 354kcal,
tuky: 3,9g – z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,48g,
sacharidy: 62g – z toho cukry: 0,5g,
vlákniny: 20,5g,
bielkoviny: 7,4g,
soľ: 1,22g.
Návod na prípravu jedného chleba: Do 210ml vlažnej vody pridajte 21ml čerstvej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešajte. Pridajte 210g tejto múčnej zmesi a rukami alebo ručným mixérom dôkladne zmiešate. Z takto pripraveného cesta vyformujte bochníček, ktorý nechajte odpočívať 5 minút.
Následne cesto opäť prepracujte, aby v ňom neostal vzduch. Potom už iba bochník dajte na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežte a potrite roztaveným kokosovým tukom.
Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov aspoň 70 minút. Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť. Nedávajte piecť do ohňovzdornej
misy.
Erik Márton s.r.o., Lehnice 97, Lehnice 93037, Slovensko.
www.najtelo.com
Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia starostlivo uzavreté.
Minimálna trvanlivosť do: viď na vrchnej časti obalu.
Hmotnosť: 1kg
Ak si chcete upiect dokonalý bezlepkový chlieb , prijmite odo mňa zopár dobrých rád.
Mnohí z vás ste ma vyhľadali s problémom v súvislosti pečenia chleba, že sa Vám nedarí upiecť taký krásne vyformovaný chlieb s chutným vnútrom, ako je ten môj.
Musíte bezpodmienečne dodržať nasledovné:
– V prvom rade múčnu zmes a vo vode rozmiešanú citrónovú šťavu alebo jablčný ocot dôkladne spracujte. Nikdy nepoužívajte kyselinu citrónovú ani klasický ocot!!!
– Cesto vypracované pomocou ručného mixéra rozdelíme na dve časti. Z 500g múčnej zmesi vyformujeme dva bochníky, ktoré ručne dôkladne prepracujeme ešte raz. Vrch bochníkov hlboko narežeme a potrieme kokosovým tukom.
– Chlieb je nutné zvrchu narezať preto, aby sa vzniknutý vzduch vďaka účinku citrónovej šťavy a sódy bikarbóny ľahko vyparil. Takto nebude chlieb zdeformovaný, nebude na ňom hrboľ.
– Pretože pečieme 2 menšie bochníky, ľahšie a dôkladnejšie sa prepečú. Nikdy nedávajme chlieb do formy na pečenie, aby chlieb nebol vlhký, lebo v tom prípade sa neprepečie dostatočne.
– Upečený chlieb nechajme na mriežke vychladnúť, zakrytý kuchynskou utierkou. Krájajme a podávajme len úplne vychladnutý chlieb.
Na obale je uvedené, že tento chlieb nie je vhodný na pečenie v pekárni na chlieb. Napísali sme to z dôvodu, že múčna zmes neobsahuje droždie, preto nie je nutné nechávať chlieb vykysnúť.
Ale ak vynecháš program kysnutia, môžeš si upiecť chlieb aj v pekárni na chlieb.