Žitnoostrovská bezlepková pekáreň bezlepková múčna zmes na ľanové bagety 1kg
5.35 €
Špeciálna múčna zmes na pečenie vyrobená na Slovensku, ktorá poteší vegánov, celiatikov, osoby s HIT, no aj ľudí s laktózovou intoleranciou.
- Nakúpte ešte za 89.00 € a získajte dopravu zdarma
Popis
Bezlepková múčna zmes na ľanové bagety je podobného zloženia ako bezlepková múčna zmes na pohánkový chlieb, a má aj podobné priaznivé účinky. Vďaka svojmu obsahu množstva rôznych vitamínov a minerálnych látok je ľanová múka známa tým, že má mnoho priaznivých účinkov.
Má veľmi dobrý vplyv na krvný tlak aj na hladinu cholesterolu v krvi, a pomáha zabrániť vzniku rôznych druhov črevných ochorení. Jej konzumácii bude zaručene vďačný aj náš žalúdok, znižuje totiž produkciu žalúdočnej kyseliny.
Vďaka svojmu miernemu preháňaciemu účinku, zabraňuje vzniku zápchy a znižuje riziko výskytu zlatej žily.
- Bez lepku
- Bez droždia
- Bez pridaného cukru -veľmi nízky obsah prírodného cukru
- Bez vajec
- Bez mlieka a laktózy, kazeínu
- Vhodné na HIT diétu (individuálne sa môže líšiť)
- Bez pšeničného škrobu, kukuričnej a ryžovej múky
- Bez mlieka
- Bez vajec
- Žiadne GMO
- Žiadne hydrogenované tuky
- Žiadne konzervačné látky
Zloženie: tapioková múka (maniok škrob), pšenová múka, múka zo skorocela indického, ľanová múka, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ.
Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku:
energetická hodnota: 1287kJ / 301kcal,
tuky: 4,36g – z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,536g,
sacharidy: 60,19g – z toho cukry: 0,76g,
vlákniny: 14,86g,
bielkoviny: 6,86g,
soľ: 1,22g.
Návod na prípravu jednej 90g bagetky: Do 75ml vlažnej vody pridajte 10ml čerstvej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešajte. Pridajte 70g tejto múčnej zmesi a rukami alebo ručným mixérom dôkladne zmiešajte. Z takto pripraveného cesta vyformujte bagetky ľubovolnej veľkosti, posypte múčnou zmesnou a prepracujte znovu, potom cesto nechajte odpočívať 5 minút.
Potom už iba bagetku dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite roztaveným kokosovým tukom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov aspoň 35 minút. Upečenú bagetku nechajte na mriežke vychladnúť. Použitie ohňovzdornej misy nie je potrebné.
Erik Márton s.r.o., Lehnice 97, Lehnice, 93037, Slovensko.
www.najtelo.com
Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia starostlivo uzavreté.
Minimálna trvanlivosť do: viď na vrchnej časti obalu.
Hmotnosť: 1kg.